3. partnerski sastanak u sklopu provedbe projekta „Centar za podršku žrtvama i svjedocima u Brodsko-posavskoj županiji“

13.12.2017. godine IPC i Udruga za podršku žrtvama i svjedocima održali su 3. partnerski sastanak u sklopu provedbe projekta „Centar za podršku žrtvama i svjedocima u Brodsko-posavskoj županiji“ kojeg financira Ministarstvo pravosuđa Republike Hrvatske.

Evaluacijom provedbe projekta potvrđeno je da su se sve aktivnosti odvijale prema planu i bez većih poteškoća te u skladu sa zadanim projektnim rezultatima.
IPC je u proteklom razdoblju osigurao cjelokupnu podršku korisnicim...a / žrtvama i svjedocima kaznenih djela i prekršaja u Brodsko-posavskoj županiji koji su posredno (putem partnerske organizacije ili javnih institucija) ili izravno zatražili informativnu, emocionalnu ili psihosocijalnu podršku.
Uspostavom suradnje i informiranjem javnih institucija i tijela lokalne i regionalne vlasti povećan je senzibilitet o potrebama i problemima s kojima se susreću žrtve i svjedoci prije, za vrijeme i nakon sudskog postupka.
Motivirani postignutim rezultatima, projektni partneri će raditi na unaprjeđivanju kontinuirane suradnje između svih sudionika s kojima se žrtve i svjedoci kaznenih djela susreću te osnaživanju sustava podrške žrtvama i svjedocima.