Četvrti sastanak nacionalnih partnera na projektu „Civilno društvo za odgovorno upravljanje“

Pakrac 29 09

Pakrac 29 09

29. rujna 2015. godine s početkom u 10:00 sati u prostoru Srpskog demokratskog foruma, na adresi Osječka 2 u Pakracu, održan je četvrti sastanak nacionalnih partnera na projektu IPA 2011 „Civilno društvo za odgovorno upravljanje“.

Sastanku su nazočili partneri iz Informativno pravnog centra iz Slavonskog Broda, Srpskog demokratskog foruma iz Pakraca te nositelj projekta Centar za mir, nenasilje i ljudska prava Osijek.

Ključna tema sastanka bila je revizija rezultata provedbe projektnih aktivnosti u proteklom razdoblju, izazovi i prepreke te pronađena rješenja.

Nadalje, utvrđen je detaljan plan aktivnosti partnera u predstojećem razdoblju koji uključuje aktivnosti održavanja motivacijskih sastanaka s organizacijama civilnog društva i lokalnim platformama u pojedinim gradovima te dinamika provedbe neovisnog monitoringa sukladno monitoring formama koje su osmišljene i prilagođene sukladno ciljanim skupinama na lokalnoj razini na način da sadrže detaljna pitanja koja upućuju ispitanike na konkretne situacije koje su doživjeli.

Zaključno, najavljen je dodatni sastanak nacionalnih partnera na projektu „Civilno društvo za odgovorno upravljanje“ koji će se održati u mjesecu studenom ili prosincu 2015. godine u Osijeku.

Navedene aktivnosti se provode u sklopu dvogodišnjeg projekta „Civilno društvo za odgovorno upravljanje“ koji se financira sredstvima pomoći Europske Unije iz programa IPA 2011 „Jačanje potpore organizacijama civilnog društva za povećanje transparentnosti i dobrog upravljanja javne uprave u Hrvatskoj“