Edukacija „Menadžment volontera“

Djelatnica IPC-a sudjelovala je na ciklusu edukacija „Menadžment volontera“ koja se održala u okviru projekta „Volonteri bez granica“ kojeg provode Volonterski centar Osijek, kao nositelj projekta u Hrvatskoj, i Grad Osijek, Upravni odjel za socijalnu skrb i zdravstvo kao partner te Novosadski humanitarni centar, kao nositelj u Srbiji, u partnerstvu s Agencijom za ravnomjerni regionalni razvoj AP Vojvodine.

Edukacija za koordinatore volontera -  “Menadžment volontera” provodila se kroz vremenski ciklus od dva dvodnevna modula, čiji je cilj razviti sposobnosti, vještine, znanje i stavove sudionika radionica kako bi razvili i/ili unaprijedili volonterske programe u svojim organizacijama i u svojim zajednicama.

Putem interaktivnih prezentacija te grupnih vježbi, na 1. modulu održanom 24. i 25. veljače 2014. godine sudionici su se upoznali s pojmom i značenjem volontiranja, zakonskim uređenjem volonterstva u RH, ciklusom menadžmenta volontera, planiranjem volonterskog programa, opisom posla volontera i metodama pronalaženja volontera.

Na drugom modulu održanom 24. i 25. ožujka 2014. godine obrađeni su sljedeći sadržaji: način selekcije i uključivanja volontera, na koji način provesti orijentaciju i edukaciju, pojam supervizije I način praćenja volonterskog rada i programa, načini nagrađivanja volontera, komunikacija te evaluacija volonterskog programa i rada volontera.

Po završetku edukacije,  sudionicima su podijeljena uvjerenja o uspješno završenim modulima.