Javna tribina „Obiteljska medijacija“

IMG_2048.JPG

IMG_2048.JPG

27. travnja 2017. godine u 11:00 sati u prostorijama Udruge umirovljenika „Treća dob“ Slavonski Brod održana je javna tribina pod nazivom „Obiteljska medijacija".

Javna tribina „Obiteljska medijacija“ jedna je od aktivnosti koje se provode u sklopu projekta „Centar za informiranje i pravno savjetovanje starijih osoba Brodsko-posavske županije“ kojeg financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Projekt se provodi 1.11.2016.-31.10.2017. godine, a partneri su Centar za socijalnu skrb Slavonski Brod i Udruga umirovljenika „Treća dob“ iz Slavonskog Broda.

Gošće javne tribine bile su djelatnice Centra za socijalnu skrb Slavonski Brod, gđa Ivana Sabljak Mijakovac i gđa Ana Benić Stipčević koje su sudionicima održale prezentaciju o obiteljskoj medijaciji kao načinu sporazumnog rješavanja sukoba, odnosno spora iz obiteljskih odnosa uz pomoć nepristranog obiteljskog posredovatelja.

Gđa Ivana Sabljak Mijakovac je prisutnima približila pojam obiteljske medijacije te je istaknula njene prednosti u rješavanju obiteljskih sukoba u odnosu na rješenja koja donose sudovi ili treće osobe unutar socijalnih službi.

Gđa Ana Benić Stipčević informirala je sudionike o pretpostavkama i osnovnim načelima za provođenje postupka obiteljske medijacije te je pobliže opisala sam postupak obiteljske medijacije koji je u nadležnosti i koji se provodi u Centru za socijalnu skrb.

Na javnoj tribini bilo je prisutno 34 osobe koji su istaknuli zadovoljstvo javnom tribinom jer većina nije bila upoznata s ovom metodom rješavanja sukoba, te jedan predstavnik lokalnog medija.