Javna tribina „Udomiteljstvo za starije i nemoćne osobe”

U sklopu projekta „Centar za aktivno starenje“ kojeg provodi Udruga umirovljenika „Treća dob“ u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Slavonski Brod i IPC-om dana 20. listopada 2017. godine održana je javna tribina pod nazivom „Udomiteljstvo za starije i nemoćne osobe”.

U sklopu projekta „Centar za aktivno starenje“ kojeg provodi Udruga umirovljenika „Treća dob“ u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Slavonski Brod i IPC-om dana 20. listopada 2017. godine održana je javna tribina pod nazivom „Udomiteljstvo za starije i nemoćne osobe” sa svrhom informiranja osoba starije životne dobi o socijalnim i izvaninstitucionalnim uslugama te osvješćivanjem šire javnosti o važnosti pružanja podrške osobama starije životne dobi kako bi se podigla kval...iteta sustava podrške starim i nemoćnim građanima Slavonskog Broda.
Predstavnice Centra za socijalnu skrb Jadranka Markov i Tijana Dolenec Mendelski informirale su sudionike o sustavu udomiteljstva i svim pravima i obvezama koje pojam udomiteljstva osoba starije životne dobi sadrži te odgovarale na brojna pitanja zainteresiranih građana starije životne dobi koji su se u velikom broju odazvali javnoj tribini.
Projekt “Centar za aktivno starenje” financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.