Motivacijski sastanak lokalne stručne platforme u Novoj Gradiški, 28.10.2016.

Fotka - platforma Nova Gradiška 28.10.2016.

Fotka - platforma Nova Gradiška 28.10.2016.

Dana 28. listopada 2016. godine održan je treći motivacijski sastanak lokalnog ekspertnog tima/platforme na području grada Nove Gradiške u svrhu jačanja načela dobrog upravljanja i anti-diskriminacije na lokalnoj razini.

Na sastanku su, osim koordinatorice i asistentice projekta „Civilno društvo za odgovorno upravljanje“ za Brodsko-posavsku županiju, prisustvovali Mihaela Đeraj, predstavnica grada Nova Gradiška; Ivana Mikanović, predstavnica Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška; Momir Divjak, predstavnik Građanske inicijative – NG buntovnici i Petar Herljević, predstavnik Udruge za prevenciju socijalnopatološkog ponašanja „Prevencija“.

Teme sastanka bile su presjek provedenih aktivnosti projekta „Civilno društvo za odgovorno upravljanje“ u 2015. i 2016. godini i predstavljanje lokalnih monitoring izvještaja.

Na sastanku je također najavljeno održavanje Regionalnog foruma koji će se održati u Osijeku, a na kojem će, između ostaloga, biti predstavljena zajednička analiza: „Praćenje provedbe mjera anti-diskriminacijskog prava usmjerenih na poboljšanje statusa ranjivih skupina na lokalnoj razini.“

Održavanje motivacijskih sastanaka s lokalnim stručnim platformama  jedna je od aktivnosti koja se održava u sklopu dvogodišnjeg projekta „Civilno društvo za odgovorno upravljanje“ koji se financira sredstvima pomoći Europske Unije iz programa IPA 2011 „Jačanje potpore organizacijama civilnog društva za povećanje transparentnosti i dobrog upravljanja javne uprave u Hrvatskoj“.