Motivacijski sastanak lokalne stručne platforme u Slavonskom Brodu, 24.10.2016.

Dana 24. listopada 2016. godine održan je treći motivacijski sastanak lokalnog ekspertnog tima/platforme na području grada Slavonskog Broda u svrhu jačanja načela dobrog upravljanja i anti-diskriminacije na lokalnoj razini.

Na sastanku su, osim koordinatorice i asistentice projekta „Civilno društvo za odgovorno upravljanje“ za Brodsko-posavsku županiju, prisustvovali Sanja Žutinić, predstavnica Udruge za kreativni razvitak djece i mladih Vivak; Čedo Todorović, predstavnik Romskog centra za promicanje i zaštitu ljudskih prava; Gordana Mišković, Dijana Petrović i Vanja Krnić, predstavnici Udruge osoba s invaliditetom Slavonski Brod “Loco-Moto”; Anica Gusak-Krajnović, Ružica Galista i Martina Mandurić, predstavnice Centra za socijalnu skrb Slavonski Brod;  Kata Jira, predstavnica Odjela za društvene djelatnosti grada Slavonskog Broda i Monika Prgomet, Predstavnica Razvojne agencije Slavonski Brod.

Teme sastanka bile su predstavljanje lokalnih monitoring izvještaja, razmatranje područja za izradu prijedloga akcijskog plana, te izrada prijedloga akcijskog plana.

Na sastanku je također najavljeno održavanje Regionalnog foruma koji će se održati u Osijeku, a na kojem će, između ostaloga, biti predstavljena zajednička analiza: “Praćenje provedbe mjera anti-diskriminacijskog prava usmjerenih na poboljšanje statusa ranjivih skupina na lokalnoj razini”.

Održavanje motivacijskih sastanaka s lokalnim stručnim platformama  jedna je od aktivnosti koja se održava u sklopu dvogodišnjeg projekta „Civilno društvo za odgovorno upravljanje“ koji se financira sredstvima pomoći Europske Unije iz programa IPA 2011 „Jačanje potpore organizacijama civilnog društva za povećanje transparentnosti i dobrog upravljanja javne uprave u Hrvatskoj“.