Motivacijski sastanak s OCD-ovima u Slavonskom Brodu

Dana 24. lipnja 2015. godine, Nataša Kovačević i Marina Barić-Gačić, članice projektnog tima IPC-a „Civilno društvo za odgovorno upravljanje“ za Brodsko-posavsku županiju su održale motivacijski sastanak s predstavnicima organizacija civilnog društva s područja grada Slavonskog Broda, a na kojem su sudjelovali Sanja Žutinić, predstavnica Udruge za kreativni razvitak djece i mladih Vivak; Čedo Todorović, predstavnik Romskog centra za promicanje i zaštitu ljudskih prava; Ana Vidak, predstavnica Udruge za unaprjeđenje duševnog zdravlja “Vrapčići” te Gordana Mišković i Vanja Krnić, predstavnici Udruge osoba s invaliditetom Slavonski Brod “Loco-Moto”.

 

Na motivacijskom sastanku predstavnici navedenih OCD-ova su razmijenili pozitivna iskustva te nova znanja i vještine koje su stekli na održanom treningu s EU stručnjacima u Zagrebu. Također, razmijenili su iskustva diskriminacije s kojima su se susreli tijekom svog rada vezano uz ciljane skupine što ih dodatno motivira na sudjelovanje u projektnim aktivnostima.

Koordinatorica projekta Nataša Kovačević prisutnima je ponovno ukratko predstavila projekt, njegove aktivnosti, ciljeve te očekivane rezultate. Također je najavila predstojeće motivacijske sastanke s OCD-ovima s okvirnim terminima na kojima su sudionici izrazili spremnost sudjelovati.

Nadalje, koordinatorica projekta je najavila osnivanje lokalne platforme u gradu Slavonskom Brodu s predstavnicima javnih institucija  i tijelima lokalnih vlasti u kojoj će sudionici poticati međusektorsku suradnju u suzbijanju diskriminacije i promicanju načela dobrog upravljanja na lokalnoj razini.