Održan 2. sastanak radne skupine za izradu Akcijskog plana za uključivanje Roma u Brodsko-posavskoj županiji

2. radni sastanak

2. radni sastanak

Dana 06.12.2016. u prostorijama Velike vijećnice Brodsko-posavske županije održan je drugi sastanak radne skupine. Sastanku su nazočili predstavnici lokalne i regionalne samouprave, institucija, udruga i Vijeća romske nacionalne manjine s područja Grada i Županije.

Moderator sastanka, prof. Zima, je okupljenim članovima prezentirao nacrt Akcijskog plana za Rome koji je napravljen na temelju dostavljenih podataka članova radne skupine. Nacrt Akcijskog plana sadrži 10 ciljeva i 8 tematskih područja koja su tijekom prezentacije detaljno pojašnjena. Članovi radne skupine aktivno su sudjelovali u diskusiji vezano za izmjene i dopune Akcijskog plana te je dogovoreno dostavljanje Nacrta svim članovima radne skupine radi dodatnih sugestija i dopuna. Tijekom sastanka napomenuta je nužnost što hitnijeg sastanka s predstavnicima Grada Slavonskog  Broda koji sudjeluju u izradi lokalnog Akcijskog plana za Rome kako bi se izbjeglo ponavljanje aktivnosti i nositelja u gradskom i županijskom Akcijskom planu za Rome. 

Drugi radni sastanak za izradu Akcijskog plana organizirao je IPC u suradnji s partnerima na projektu - HILS iz Osijeka, Brodsko-posavskom županijom i Mrežom romskih udruga Hrvatske kroz projekt "Pravna inkluzija i održiva integracija Roma u Hrvatskoj" koji se financira sredstvima Europske unije iz programa IPA 2012 „Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za osiguravanje djelotvorne provedbe standarda EU u ostvarenju ljudskih prava“ i kojeg sufinancira Ured za udruge Vlade RH.