Održan 3.radni sastanak radne skupine za izradu Akcijskog plana za uključivanje Roma u Brodsko-posavskoj županiji

IMG_1961

IMG_1961

Dana 03.03.2017. u prostorijama Velike vijećnice Brodsko-posavske županije održan je treći sastanak radne skupine za izradu Akcijskog plana. Sastanku su prisustvovali predstavnici lokalne i regionalne samouprave, institucija, udruga i Vijeća romske nacionalne manjine s područja Grada i Županije.

Moderator sastanka, prof. Zima je okupljenim članovima prezentirao konačni nacrt Akcijskog plana za Rome koji je izrađen na temelju dostavljenih podataka i sugestija članova radne skupine. Tijekom ovog sastanka ponovno su razmatrane mjere koje su navedene u Akcijskom planu, a koje bi eventualno trebalo nadopuniti ili izmijeniti prije nego li se dokument dostavi Skupštini na usvajanje. Kako članovi radne skupine nisu imali dodatnih primjedbi na predloženi Nacrt, IPC će ga u narednom razdoblju proslijediti nadležnom tijelu na razmatranje i usvajanje.     

Treći radni sastanak za izradu Akcijskog plana organizirao je IPC u suradnji s partnerima na projektu - HILS iz Osijeka, Brodsko-posavskom županijom i Mrežom romskih udruga Hrvatske kroz projekt "Pravna inkluzija i održiva integracija Roma u Hrvatskoj" koji se financira sredstvima Europske unije iz programa IPA 2012 „Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za osiguravanje djelotvorne provedbe standarda EU u ostvarenju ljudskih prava“ i kojeg sufinancira Ured za udruge Vlade RH.