Održan 6. sastanak projektnih partnera u sklopu provedbe IPA 2012. projekta

Dana 28. travnja 2017. godine održan je 6. sastanak nacionalnih partnera na projektu IPA 2012 „Pravna inkluzija i održiva integracija Roma u Hrvatskoj“.

Sastanak je održan u prostoru Brodsko-posavske županije u Slavonskom Brodu s početkom u 10h te su mu nazočili projektni partneri – IPC (Nataša Kovačević, Sanja Bešlić-Kozmus), HILS (Ina Lang), Brodsko-posavska županija (Branka Došen) i Mreža romskih udruga Hrvatske (Nikola Destanović).

Tijekom sastanka partneri su razgovarali o provedenim aktivnostima i postignutim rezultatima tijekom projekta. Svi su naglasili zadovoljstvo suradnjom, susretljivošću i profesionalizmom svih partnera te naglasili kako se u nadaju i budućoj suradnji na sličnim projektima. Posebni naglasak tijekom sastanka je bio stavljen na dogovor oko završnog događaja koji će se održati početkom mjeseca svibnja u Slavonskom Brodu i na kojem će široj javnosti biti predstavljeni projektni rezultati. 

Projekt „Pravna inkluzija i održiva integracija Roma u Hrvatskoj“ se financira sredstvima pomoći Europske unije iz programa IPA 2012 „Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za osiguravanje djelotvorne provedbe standarda EU u ostvarenju ljudskih prava“ i kojeg sufinancira Ured za udruge Vlade RH.