Održan pripremni sastanak za osnivanje Koordinacije Vijeća nacionalnih manjina Brodsko-posavske županije

IMG_1843

IMG_1843

Dana 27.10.2016. u Maloj vijećnici Brodsko-posavske županije održan je pripremni sastanak za osnivanje Koordinacije Vijeća nacionalnih manjina. Sastanku koji je održan u sklopu sjednice Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Brodsko-posavske županije  prisustvovali su članovi Odbora, predstavnici Županije, predsjednici srpskog i romskog Vijeća Grada Slav. Broda i IPC-a.

Tijekom sastanka diskutiralo se o mogućnostima osnivanja Koordinacije na području Brodsko-posavske županije te je napomenuto da to ovisi o volji  i zainteresiranosti  pripadnika nacionalnih manjina. Razgovaralo se o ulozi buduće Koordinacije i načinu njezinog funkcioniranja. Svi nazočni su pozdravili ideju osnivanja, ali su zaključili da je potrebno održati još jedan sastanak na koji bi osim izabranih Vijeća bili pozvani i predstavnici nacionalnih manjina sa područja Brodsko-posavske županije.

Pripremni sastanak za osnivanje Koordinacije Vijeća nacionalnih manjina organizirao je IPC u suradnji s partnerima na projektu - HILS iz Osijeka, Brodsko-posavskom županijom i Mrežom romskih udruga Hrvatske kroz projekt "Pravna inkluzija i održiva integracija Roma u Hrvatskoj" koji se financira sredstvima Europske unije iz programa IPA 2012 „Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za osiguravanje djelotvorne provedbe standarda EU u ostvarenju ljudskih prava“ i kojeg sufinancira Ured za udruge Vlade RH.