Održan Regionalni forum u Osijeku

IMG_1875

IMG_1875

5. prosinca 2016. godine u hotelu Waldinger u  Osijeku održan je Regionalni forum "Poboljšanje statusa ranjivih skupina – dobre prakse prikupljanja podataka“ u organizaciji Centra za mir, nenasilje i ljudska prava – Osijek i  nacionalnih partnera Informativno pravnog centra iz Slavonskoga Broda  i Srpskog demokratskog foruma iz Pakraca.

Na Regionalnom forumu izlagali su predstavnici Pučke pravobraniteljice Republike Hrvatske,  Grada Osijeka, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Regionalnog ureda Osijek, članovi lokalnih ekspertnih timova/platformi, kao i predstavnici organizacija civilnog društva koje su aktivno sudjelovale u provedbi projektnih aktivnosti.

Tom prilikom predstavljena je i zajednička finalna analiza:  „Praćenje provedbe mjera anti-diskriminacijskog prava usmjerenih na poboljšanje statusa ranjivih skupina na lokalnoj razini: 8 studija“,  kao rezultat istraživanja koje su provele suradne organizacije civilnog društva iz šest gradova s područja triju županija.

Kroz Regionalni forum nastavljena je komunikacija između civilnog i javnog sektora o stanju i problemima zabilježenim u provedbi mjera anti-diskriminacijskog prava, kao i o dobrim praksama i izazovima u prikupljanju podataka.

Regionalni forum jedna je od aktivnosti koja se održava u sklopu dvogodišnjeg projekta „Civilno društvo za odgovorno upravljanje“ koji se financira sredstvima pomoći Europske Unije iz programa IPA 2011 „Jačanje potpore organizacijama civilnog društva za povećanje transparentnosti i dobrog upravljanja javne uprave u Hrvatskoj“.

Finalnu analizu možete preuzeti ovdje