Održan sastanak udruga Brodsko-posavske županije

sastanak udruga.JPG

sastanak udruga.JPG

Informativno pravni centar je 28.03.2014.godine organizirao sastanak Udruga Brodsko posavske županije u prostorijama Udruge LOCO-moto kako bi razmijenili iskustva i zajednički pronašli rješenje za što uspješnije buduće djelovanje.

Na sastanku se odazvalo 23 predstavnika udruga iz Slavonskog Broda kojima su prezentirane aktivnosti IPC-a kroz program Regionalnog razvoja - Šalter, kao i rezultati koji su ostvareni u 2013.godini

Također je najavljena javna tribina koju IPC planira održati tijekom svibnja 2014.godine s predstavnicima grada i županije zajedno s udrugama Brodsko-posavske županije s temom: Razvijanje raznih oblika socijalnog poduzetništva i samofinanciranja u okviru Nacionalne strategije za razvoj socijalnog poduzetništva (2014-2020).

Jednoglasno je usvojen prijedlog za formiranje Vijeća udruga s područja Grada, tijelo koje će osnažiti ulogu lokalnog civilnog društva ispred tijela lokalne samouprave u ostvarivanju svojih prava. Osnovano je i radno tijelo koje će provoditi pripremne radnje  za formiranje Vijeća.

IPC je sudionike upoznao s manje poznatim evidencijama koje su udruge obavezne provoditi, sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka - evidenciju o zbirci osobnih podataka koju je udruga obavezna dostavljati Agenciji za zaštitu osobnih podataka. Zatim, prenesene su im informacije o najavljenim natječajima za projekte na koje bi mogli aplicirati te najavljeno je formiranje sustava kvalitete djelovanja udruga u 2015. godini. Svakoj udruzi će biti od interesa primjenjivati taj sustav budući će jedna od pogodnosti biti bodovanje njihove kvalitete, što će biti prednost prilikom javljanja na natječaj.