Održana javna tribina u Belišću 09.03.2017.

Dana 09. ožujka 2017. godine u organizaciji IPC-a održana je javna tribina za građane pod nazivom „Reproduktivno zdravlje žena“. Tribina je održana u prostorijama Gradske vijećnice  u Belišću s početkom u 17:00 sati.

Gošća tribine bila je dr.med. Biljana Tabak, spec.ginekologije i opstetricije.

Dr. Tabak  je pojasnila okupljenim građankama što se sve podrazumijeva pod pojmom zdravstvena zaštita žena, koje su dobne granice i koja su mjesta na kojima se obavljaju ginekološki pregledi. Gošća se u svom izlaganju osvrnula na prevenciju spolnih bolesti, HPV virus, rak vrata maternice kao i  na  uzroke i posljedice te bolesti. Okupljene građanke su dobile informacije na koji način dolazi do pojave ove bolesti, kako se bolest liječi kao i gdje se mogu obaviti testiranja. Osim toga dr. Tabak  je pojasnila načine planiranja obitelji i mogućnosti korištenja kontracepcije. Također se osvrnula na rizike koji se javljaju u slučajevima maloljetničkih trudnoća te naglasila važnost informiranja i educiranja. 

Na tribini koja je trajala sat i po okupilo se 20 građanki koje su bile aktivne u postavljanju pitanja i traženju savjeta od gošće tribine.

Tribina je organizirana u sklopu projekta  „Pravna inkluzija i održiva integracija Roma u Hrvatskoj“ koji se financira sredstvima pomoći Europske unije iz programa IPA 2012 „Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za osiguravanje djelotvorne provedbe standarda EU u ostvarenju ljudskih prava“ i kojeg sufinancira Ured za udruge Vlade RH.