Održana peta radionica za romske udruge s područja grada Slavonskog Broda

Radionica za udruge

Radionica za udruge

Dana 30.06.2016. u prostorijama MO Josip Rimac održana je peta od ukupno osam radionica za romske udruga s područja Slavonskog Broda.

Tema radionice je bila „Financijsko poslovanje udruga“ te joj je nazočilo 14 članova najaktivnijih romskih udruga.

Tijekom interaktivne radionice sudionici su informirani o načelima financijskog poslovanja, razlikama između dvojnog i jednostavnog knjigovodstva, obvezama financijskog izvještavanja kao i sa sankcijama ukoliko udruga ne posluje u skladu sa Zakonom.  Osim toga, sudionici su informirani o svim važnim elementima urednog financijskog poslovanja te su im tijekom radionice dijeljeni materijali iz svakodnevnog rada udruga (evidencija članova, matična knjiga zaposlenika, putni nalozi, program rada, financijski plan, potvrde o volontiranju, itd). Prisutni članovi romskih udruga su tijekom radionice diskutirali o problemima s kojima se susreću u svom radu, a koji se prvenstveno odnose na nedovoljna financijska sredstva. Sudionici su  naglasili da su tijekom radionice stekli nova znanja koja će im pomoći u daljnjem radu i razvoju udruge.  

Radionicu za romske udruge s područja grada Slavonskog Broda organizirao je IPC u suradnji s partnerima na projektu - HILS iz Osijeka, Brodsko-posavskom županijom i Mrežom romskih udruga Hrvatske kroz projekt Pravna inkluzija i održiva integracija Roma u Hrvatskoj“ koji se financira sredstvima pomoći Europske unije iz programa IPA 2012 „Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za osiguravanje djelotvorne provedbe standarda EU u ostvarenju ljudskih prava“ i kojeg sufinancira Ured za udruge Vlade RH.