Održana sedma radionica za romske udruge s područja grada Slavonskog Broda

Dana 23.12.2016. u prostorijama MO Josip Rimac IPC je održao sedmu od ukupno osam radionica za romske udruge s područja Grada Slavonskog Broda.

Drugom modulu radionice "Pisanje projektnih prijedloga" nazočilo je 11 aktivnih predstavnika udruga koji su praktičnim radom na izradi logičke matrice, tablice aktivnosti te prijedloga projekta primjenili znanje stečeno na prvom modulu.

Sudionici su tijekom radionice istaknuli kako nemaju iskustva u pisanju  projektnih prijedloga te kako će im praktičan rad na radionici pomoći u povećanju kako vlastitih, tako i kapaciteta njihovih udruga u pisanju projekata.

Radionicu za romske udruge s područja grada Slavonskog Broda organizirao je IPC u suradnji s partnerima na projektu - HILS iz Osijeka, Brodsko-posavskom županijom i Mrežom romskih udruga Hrvatske kroz projekt Pravna inkluzija i održiva integracija Roma u Hrvatskoj“ koji se financira sredstvima pomoći Europske unije iz programa IPA 2012 „Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za osiguravanje djelotvorne provedbe standarda EU u ostvarenju ljudskih prava“ i kojeg sufinancira Ured za udruge Vlade RH.