Održana šesta radionica za romske udruge s područja grada Slavonskog Broda

Dana 22.12.2016. u prostorijama MO Josip Rimac, IPC je održao šestu od ukupno osam radionica za romske udruga s područja Slavonskog Broda.

Prvom modulu radionice "Pisanje projektnih prijedloga" nazočilo je 11 članova najaktivnijih romskih udruga.

Tijekom interaktivne radionice sudionici su upoznati s pojmom projektnog ciklusa, o  važnosti i mogućnosti projektnog djelovanja, analizi dionika, problema i potreba, izradi problemskog stabla te definiranju ciljeva projekta, definiranju i opisu ciljnih skupina, izradi i opisu aktivnosti i definiranju rezultata projektnog prijedloga.

Prisutni članovi romskih udruga su istaknuli kako su tijekom radionice stekli nova znanja koja će im pomoći u daljnjem razvoju udruge.  

Radionicu za romske udruge s područja grada Slavonskog Broda organizirao je IPC u suradnji s partnerima na projektu - HILS iz Osijeka, Brodsko-posavskom županijom i Mrežom romskih udruga Hrvatske kroz projekt Pravna inkluzija i održiva integracija Roma u Hrvatskoj“ koji se financira sredstvima pomoći Europske unije iz programa IPA 2012 „Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za osiguravanje djelotvorne provedbe standarda EU u ostvarenju ljudskih prava“ i kojeg sufinancira Ured za udruge Vlade RH.