Osnovana Koordinacija vijeća i predstavnika nacionalnih manjina na području Brodsko-posavske županije

Dana 20. travnja 2017. godine s početkom u 12 sati u prostorijama Udruge slijepih u Slav. Brodu održao se sastanak povodom osnivanja Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina na području Brodsko-posavske županije.

Ovom prigodom izabrani predstavnici srpske, romske i albanske nacionalne manjine potpisali su Sporazum o osnivanju Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina. Svi potpisnici su naglasili važnost osnivanja zajedničkog tijela koje će pomoći u promicanju i zaštiti prava nacionalnih manjina na ovom području. Predstavnici nacionalnih manjina koji nisu bili u mogućnosti nazočiti osnivanju Koordinacije naknadno su pristupili potpisivanju istog.

Za predsjednika novoosnovane Koordinacije izabran je g. Dušan Nogić, predsjednik županijskog Vijeća srpske nacionalne manjine dok je za njegovog zamjenika izabran g. Milan Mitrović, predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine grada Slav. Broda.

Sastanak za osnivanje Koordinacija vijeće i predstavnika nacionalnih manjina za područje Brodsko-posavske županije organizirao je IPC u suradnji s partnerima na projektu - HILS iz Osijeka, Brodsko-posavskom županijom i Mrežom romskih udruga Hrvatske kroz projekt "Pravna inkluzija i održiva integracija Roma u Hrvatskoj" koji se financira sredstvima Europske unije iz programa IPA 2012 „Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za osiguravanje djelotvorne provedbe standarda EU u ostvarenju ljudskih prava“ i kojeg sufinancira Ured za udruge Vlade RH.