Radionica „Photovoice“ 

U sklopu projekta „Podizanje svijesti lokalne zajednice o problemima i poteškoćama s kojima se susreće marginalizirana romska populacija u Slavonskom Brodu uz pomoć Photovoice-a“ Informativno pravni centar će održati dana 23.09.2015.g. radionicu pod nazivom „Photovoice“. 

Radionica će se održati u prostorijama Mjesnog odbora "Josip Rimac" , a usmjerena je na romsku zajednicu Slavonskoga Broda. Pripadnici romske nacionalne manjine koji će prisustvovati na radionici će naučiti o osnovnim značajkama Photovoice-a te će aktivno sudjelovati u pronalaženju 14 priča o socijalnom statusu i životu pripadnika romske nacionalne manjine.

Photovoice je vrsta aktivnog uključivanja i istraživanja u kojima ljudi koriste fotografije i / ili video da prikažu svoju okolinu i iskustva i da izraze svoje misli o njima.

Prikupljene priče o romskoj zajednici biti će prikazane i prezentirane na drugoj edukaciji koja će se održati 30.09.2015.g. , također u prostorijama Mjesnog odbora "Josip Rimac" te će se odabrati najbolje koje će u konačnici biti prezentirane široj javnosti.

Ovim projektom koji je financiran sredstvima Grada Slavonskog Broda također želimo potaknuti marginaliziranu i socijalno ugroženu romsku zajednicu da samostalno i uz pomoć modernih medija prezentira svoje probleme u javnosti putem interneta ili društvenih mreža.