Promotivni plakati u sklopu projekta „Civilno društvo za odgovorno upravljanje“

U sklopu provedbe projekta „Civilno društvo za odgovorno upravljanje“ izrađeni su promotivni plakati kojima se ističe važnost jednakosti, dobrog upravljanja i nediskriminacije.

Dobro upravljanje i zaštita ljudskih prava su nerazdvojivi jer načela nediskriminacije i jednakosti predstavljaju set vrijednosti kojima se politički akteri moraju voditi i koje služe kao skup standarda učinkovitosti rada političkih institucija te predstavljaju univerzalna ljudska prava zaštićena nizom međunarodnih i nacionalnih dokumenata. Načela zaštite ljudskih prava, posebno zaštita od diskriminacije, moraju biti sadržana u pravnim okvirima, politikama, programima i drugim mjerama, a bez dobrog upravljanja sadržaj političkih odluka ne može biti provođen na odgovarajući način.

Projekt se financira sredstvima pomoći Europske Unije iz programa IPA 2011 „Jačanje potpore organizacijama civilnog društva za povećanje transparentnosti i dobrog upravljanja javne uprave u Hrvatskoj“ i uz sufinanciranje Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Promotivne plakate možete preuzeti ovdje.