Prvi sastanak nacionalnih partnera na projektu IPA 2012

Dana 9. prosinca 2015. godine održan je 1. sastanak nacionalnih partnera na projektu IPA 2012 „Pravna inkluzija i održiva integracija Roma u Hrvatskoj“.

Sastanak je održan u prostoru IPC-a u Slavonskom Brodu s početkom u 10h te su mu nazočili svi projektni partneri – IPC (Nataša Kovačević, Sanja Bešlić-Kozmus, Snježana Lauc), HILS (Ina Lang, Irena Gluhak Forempoher), Brodsko-posavska županija (Dubravka Knežević) i Mreža romskih udruga Hrvatske (Nikola Destanović).

Tijekom sastanka partneri su diskutirali o ugovornim i financijskim obvezama, provedbi projektnih aktivnosti i akcijskom planu, financijskom izvještaju i izvještaju o provedenim aktivnostima kao i o dokumentima koji se trebaju slati IPC-u na mjesečnoj osnovi.

Na sastanku je također dogovorena tjedna komunikacija telefonski ili  putem maila. 

Nadalje, partnerima su proslijeđeni materijali koje smo primili nakon održane radionice od strane Središnje agencije za financiranje i ugovaranje (SAFU) i Ureda za udruge- PP prezentacije, detaljne upute, tablice za izvještavanje itd.                                        

Projekt „Pravna inkluzija i održiva integracija Roma u Hrvatskoj“ se financira sredstvima pomoći Europske unije iz programa IPA 2012 „Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za osiguravanje djelotvorne provedbe standarda EU u ostvarenju ljudskih prava“  i kojeg sufinancira Ured za udruge Vlade RH.