Treći sastanak nacionalnih partnera na projektu „Civilno društvo za odgovorno upravljanje“.

23. srpnja 2015. godine u prostoru Informativno pravnog centra u Slavonskom Brodu, održan je treći sastanak nacionalnih partnera na projektu IPA 2011 „Civilno društvo za odgovorno upravljanje“.

Sastanku su nazočili partneri iz Informativno pravnog centra iz Slavonskog Broda (IPC-a), Srpskog demokratskog foruma (SDF-a )iz Pakraca te nositelji projekta Centar za mir, nenasilje i ljudska prava Osijek. Ključna tema sastanka bila je revizija rezultata provedbe projekta u proteklom razdoblju te je utvrđen detaljan plan aktivnosti partnera u predstojećem tromjesečnom razdoblju.

Nadalje, detaljno su analizirane monitoring forme osmišljene na treningu s EU stručnjacima održanom krajem svibnja 2015. godine kao i komentari članova lokalnih platformi na njihov sadržaj. Zaključeno je kako će se indikatori osmišljenih monitoring formi prilagoditi potrebama ciljnih skupina na lokalnoj razini, kao i ankete uz pomoć kojih će se istraživanje provoditi na način da će sadržavati detaljnija pitanja uz pomoć kojih će ispitanici biti izravno upućeni na konkretne situacije koje su doživjeli.

Navedene aktivnosti se provode u sklopu dvogodišnjeg projekta „Civilno društvo za odgovorno upravljanje“ koji se financira sredstvima pomoći Europske Unije iz programa IPA 2011 „Jačanje potpore organizacijama civilnog društva za povećanje transparentnosti i dobrog upravljanja javne uprave u Hrvatskoj“.