IMG_0368.JPG

IMG_0368.JPG

WeBLAN konferencija „Besplatna pravna pomoć iz perspektive članica WeBLAN-a“

Od 18.06. do 19.06.2015.g. Informativno pravi centar (IPC) je sudjelovao na WeBLAN konferenciji koju su organizirali CPR/Kosovo i UNHCR. Konferencija se održala u Prištini, Kosovo, na temu „Besplatna pravna pomoć iz perspektive članica WeBLAN-a“. Na konferenciji su osim članica WeBLAN-a prisustvovali predstavnici UNHCR-a te predstavnici srodnih udruga iz Republike Albanije i Republike Srbije koje nisu članice WeBLAN mreže.

Prvog dana konferencije okupljeni sudionici su predstavili aktivnosti i projekte svojih udruga te se diskutiralo o mogućnostima proširenja mreže na nove članice iz Srbije i Albanije. Visoki predstavnik UNHCR-a Kosovo gosp. Narasimha Rao je obavijestio okupljene o budućim planovima UNHCR-a na ovom području te koje su mogućnosti daljnjeg financiranja rada implementirajućih partnera.

Drugi dan konferencije bio je rezerviran samo za članove WeBLAN mreže te se diskutiralo o mogućnostima zajedničkog prijavljivanja na natječaje. Zaključeno je da se Mreža mora održati i dodatno osnažiti kroz zajednička prijavljivanja na natječaje. Isto tako dogovoreno je da se Mreža ne proširuje na nove članice još neko vrijeme. Osim toga dogovoren je slijedeći sastanak mreže koji bi se trebao održati u rujnu u Sarajevu, Bosna i Hercegovina.