Najava održavanja trodnevne osnovne edukacije za organizacije civilnog društva koje se bave pružanjem pomoći i podrške žrtvama kaznenih djela

U okviru programa „Mreža podrške i suradnje žrtvama i svjedocima kaznenih djela“ od dana 14. veljače do dana 16. veljače 2018. godine će se u organizaciji Ženske sobe u Termama Jezerčica, Donja Stubica održati trodnevna osnovna edukacija za organizacije civilnog društva koje se bave pružanjem pomoći i podrške žrtvama kaznenih djela.

Javni poziv za volontere s područja Nove Gradiške

Pozivamo sve zainteresirane osobe s područja Nove Gradiške da se prijave na volontiranje za pružanje pomoći i podrške žrtvama i svjedocima kaznenih i prekršajnih djela na info-pultu koji će biti postavljen u prostoru Općinskog suda u Novoj Gradiški.

IPC partner na projektu „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“

Program „Mreže podrške i suradnje žrtvama i svjedocima kaznenih djela“ kreiran je s ciljem osiguravanja pružanja pomoći i podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela u županijama u kojima nisu osnovani odjeli za podršku žrtvama i svjedocima. 

Podržite kampanju #prijavitijelako

Prijetnje je potrebno prijaviti kako bi se spriječilo zastrašivanje, kao i njihovo potencijalno ostvarivanje što za rezultat može imati tragične posljedice.

Okrugli stol “Razvoj sustava podrške žrtvama i svjedocima na području Brodsko-posavske županije”

13. prosinca 2017. godine u organizaciji Informativno pravnog centra i Udruge za podršku žrtvama i svjedocima održan je okrugli stol “Razvoj sustava podrške žrtvama i svjedocima na području Brodsko-posavske županije” kao završni događaj projekta „Centar za podršku žrtvama i svjedocima u Brodsko-posavskoj županiji“ uz financijsku potporu Ministarstva pravosuđa.

3. partnerski sastanak u sklopu provedbe projekta „Centar za podršku žrtvama i svjedocima u Brodsko-posavskoj županiji“

13.12.2017. godine IPC i Udruga za podršku žrtvama i svjedocima održali su 3. partnerski sastanak u sklopu provedbe projekta „Centar za podršku žrtvama i svjedocima u Brodsko-posavskoj županiji“ kojeg financira Ministarstvo pravosuđa Republike Hrvatske.

Edukativna radionica “Planiranje obitelji i prevencija maloljetničkih brakova”

7. prosinca 2017. godine u Mjesnom odboru “Josip Rimac“ održana je edukativna radionica “Planiranje obitelji i prevencija maloljetničkih brakova”.

"Drvo ljudskih prava" - prva radionica IPC projekta "Škola ljudskih prava"

Tijekom listopada 2017. godine IPC je u sklopu projekta „Škola ljudskih prava“ održao prvu od predviđenih pet radionica za učenike 5. i 6. razreda OŠ „Hugo Badalić“ pod nazivom „Drvo ljudskih prava“.

Okrugli stol „Kvaliteta života starijih osoba u Brodsko-posavskoj županiji“

31. listopada 2017. godine kao završni događaj projekta „Centar za informiranje i pravno savjetovanje starijih osoba Brodsko-posavske županije“ uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a u partnerstvu sa Centrom za socijalnu skrb i Udrugom umirovljenika „Treća dob“ IPC je organizirao okrugli stol pod nazivom „Kvaliteta života starijih osoba u Brodsko-posavskoj županiji“ na kojemu su predstavljeni projektni rezultati i završna analiza izrađena nakon provedenog istraživanja o stanju ljudskih prava među starijim osobama naše županije.

Javna tribina „Udomiteljstvo za starije i nemoćne osobe”

U sklopu projekta „Centar za aktivno starenje“ kojeg provodi Udruga umirovljenika „Treća dob“ u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Slavonski Brod i IPC-om dana 20. listopada 2017. godine održana je javna tribina pod nazivom „Udomiteljstvo za starije i nemoćne osobe”.

Treći partnerski sastanak u sklopu projekta „Centar za informiranje i pravno savjetovanje starijih osoba Brodsko-posavske županije“

Dana 17. listopada 2017. godine održan je treći partnerski sastanak u sklopu projekta „Centar za informiranje i pravno savjetovanje starijih osoba Brodsko-posavske županije“ koji IPC provodi u partnerstvu s Udrugom umirovljenika „Treća dob“ Slavonski Brod i Centrom za socijalnu skrb Slavonski Brod, a financira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.