Druga tematska edukacija u sklopu Mreže podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela

Prva tematska edukacija i partnerski sastanak „Mreže podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“

Partnerski i intervizijski sastanak "Mreže za podršku žrtvama i svjedocima kaznenih djela" u Zagrebu

Partnerski i intervizijski sastanak "Mreže za podršku žrtvama i svjedocima kaznenih djela"

Nacionalna kampanja o pravima žrtava kaznenih djela i sustavu podrške žrtvama i svjedocima u Republici Hrvatskoj u Novoj Gradiški

5.10.2018. u Novoj Gradiški u vremenu od 10.00 do 13.00 sati održali smo javnu akciju kao dio Nacionalne kampanje o pravima žrtava kaznenih djela i sustavu podrške žrtvama i svjedocima u sklopu programa "Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela".

Nacionalna kampanja o pravima žrtava kaznenih djela i sustavu podrške žrtvama i svjedocima u Republici Hrvatskoj

3.10.2018. na Gradskoj tržnici u Slavonskom Brodu u vremenu od 9.00 do 12.00 sati održali smo javnu akciju kao dio Nacionalne kampanje o pravima žrtava kaznenih djela i sustavu podrške žrtvama i svjedocima u sklopu programa "Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela".  

Edukacija za članove iz partnerskih organizacija za preuzimanje uloge mentora u zajednici prema principima društveno korisnog učenja

24. rujna 2018. sudjelovali smo na edukaciji za članove partnerskih organizacija za preuzimanje uloge mentora u zajednici prema principima društveno korisnog učenja u sklopu EU projekta „P-S-I Podrška Studenata u integraciji marginaliziranih skupina na tržište rada“ kojeg provodi IRTR u suradnji s Filozofskim fakultetom Zagreb (FFZG), Odsjekom za psihologiju.

Edukacija za službe za podršku žrtvama i svjedocima o prepoznavanju i postupanju u slučajevima zločina iz mržnje protiv LGBTIQ osoba

5. i 6. rujna 2018. u Kući ljudskih prava u Zagrebu održana je edukacija za službe za podršku žrtvama i svjedocima o prepoznavanju i postupanju u slučajevima zločina iz mržnje protiv LGBTIQ osoba.

„Važnost razvoja školskog volontiranja u prevenciji nasilja među mladima“

Dana 24.8.2018. sudjelovali smo na okruglom stolu „Važnost razvoja školskog volontiranja u prevenciji nasilja među mladima“ u organizaciji Udruge za podršku žrtvama i svjedocima. 

Sastanak Platforme za osobe bez državljanstva u Ateni od 3.-5.7.2018.

Od 3.-5.7.2018. sudjelovali smo na sastanku Platforme za osobe bez državljanstva u Ateni u organizaciji Europske mreže za migracije i UNHCR-a.  

Partnerski i intervizijski sastanak "Mreže podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela"

Dana 5. lipnja 2018. godine održani su partnerski i intervizijski sastanci u sklopu programa „Mreža podrške i suradnje žrtvama i svjedocima kaznenih djela“

Projekt "Škola ljudskih prava"

Projekt „Škola ljudskih prava“ se provodi u vremenskom trajanju od 1. listopada 2017.-30. lipnja 2018. godine u partnerstvu s OŠ „Hugo Badalić“ uz financijsku potporu Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Specijalizirana edukacija za organizacije civilnog društva koje se bave pružanjem pomoći i podrške žrtvama kaznenih djela održana 5. i 6. ožujka 2018. godine

Djelatnice i volonterke IPC-a sudjelovale su 5. i 6. ožujka 2018. godine na Specijaliziranoj edukaciji za organizacije civilnog društva koje se bave pružanjem pomoći i podrške žrtvama kaznenih djela.

3. radionica u sklopu projekta "Škola ljudskih prava" - "Nova planeta"

Tijekom veljače 2018. godine IPC je u sklopu projekta „Škola ljudskih prava“ održao treću od predviđenih pet radionica za učenike 5. i 6. razreda OŠ „Hugo Badalić“ pod nazivom „Nova planeta“.

Osnovna edukacija za organizacije civilnog društva koje se bave pružanjem pomoći i podrške žrtvama kaznenih djela

Djelatnice i volonterke IPC-a sudjelovale su na trodnevnoj osnovnoj edukaciji za organizacije civilnog društva koje se bave pružanjem pomoći i podrške žrtvama kaznenih djela (14.-16. veljače 2018. godine u Termama Jezerčica).

Najava održavanja trodnevne osnovne edukacije za organizacije civilnog društva koje se bave pružanjem pomoći i podrške žrtvama kaznenih djela

U okviru programa „Mreža podrške i suradnje žrtvama i svjedocima kaznenih djela“ od dana 14. veljače do dana 16. veljače 2018. godine će se u organizaciji Ženske sobe u Termama Jezerčica, Donja Stubica održati trodnevna osnovna edukacija za organizacije civilnog društva koje se bave pružanjem pomoći i podrške žrtvama kaznenih djela.

Javni poziv za volontere s područja Nove Gradiške

Pozivamo sve zainteresirane osobe s područja Nove Gradiške da se prijave na volontiranje za pružanje pomoći i podrške žrtvama i svjedocima kaznenih i prekršajnih djela na info-pultu koji će biti postavljen u prostoru Općinskog suda u Novoj Gradiški.

"Photovoice" - druga radionica projekta "Škola ljudskih prava"

Tijekom studenog i prosinca 2017. godine IPC je u sklopu projekta „Škola ljudskih prava“ održao drugu od predviđenih pet radionica za učenike 5. i 6. razreda OŠ „Hugo Badalić“ pod nazivom „Photovoice“.

IPC partner na projektu „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“

Program „Mreže podrške i suradnje žrtvama i svjedocima kaznenih djela“ kreiran je s ciljem osiguravanja pružanja pomoći i podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela u županijama u kojima nisu osnovani odjeli za podršku žrtvama i svjedocima. 

Podržite kampanju #prijavitijelako

Prijetnje je potrebno prijaviti kako bi se spriječilo zastrašivanje, kao i njihovo potencijalno ostvarivanje što za rezultat može imati tragične posljedice.

Okrugli stol “Razvoj sustava podrške žrtvama i svjedocima na području Brodsko-posavske županije”

13. prosinca 2017. godine u organizaciji Informativno pravnog centra i Udruge za podršku žrtvama i svjedocima održan je okrugli stol “Razvoj sustava podrške žrtvama i svjedocima na području Brodsko-posavske županije” kao završni događaj projekta „Centar za podršku žrtvama i svjedocima u Brodsko-posavskoj županiji“ uz financijsku potporu Ministarstva pravosuđa.

3. partnerski sastanak u sklopu provedbe projekta „Centar za podršku žrtvama i svjedocima u Brodsko-posavskoj županiji“

13.12.2017. godine IPC i Udruga za podršku žrtvama i svjedocima održali su 3. partnerski sastanak u sklopu provedbe projekta „Centar za podršku žrtvama i svjedocima u Brodsko-posavskoj županiji“ kojeg financira Ministarstvo pravosuđa Republike Hrvatske.

Edukativna radionica “Planiranje obitelji i prevencija maloljetničkih brakova”

7. prosinca 2017. godine u Mjesnom odboru “Josip Rimac“ održana je edukativna radionica “Planiranje obitelji i prevencija maloljetničkih brakova”.

"Drvo ljudskih prava" - prva radionica IPC projekta "Škola ljudskih prava"

Tijekom listopada 2017. godine IPC je u sklopu projekta „Škola ljudskih prava“ održao prvu od predviđenih pet radionica za učenike 5. i 6. razreda OŠ „Hugo Badalić“ pod nazivom „Drvo ljudskih prava“.

Okrugli stol „Kvaliteta života starijih osoba u Brodsko-posavskoj županiji“

31. listopada 2017. godine kao završni događaj projekta „Centar za informiranje i pravno savjetovanje starijih osoba Brodsko-posavske županije“ uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a u partnerstvu sa Centrom za socijalnu skrb i Udrugom umirovljenika „Treća dob“ IPC je organizirao okrugli stol pod nazivom „Kvaliteta života starijih osoba u Brodsko-posavskoj županiji“ na kojemu su predstavljeni projektni rezultati i završna analiza izrađena nakon provedenog istraživanja o stanju ljudskih prava među starijim osobama naše županije.