Okrugli stol u Slavonskom Brodu

Dana 03.05.2017. u hotelu Savus u Slavonskom Brodu održan je okrugli stol kao završna aktivnost u sklopu projekta „Pravna inkluzija i održiva integracija Roma u Hrvatskoj“.

Održan 6. sastanak projektnih partnera u sklopu provedbe IPA 2012. projekta

Dana 28. travnja 2017. godine održan je 6. sastanak nacionalnih partnera na projektu IPA 2012 „Pravna inkluzija i održiva integracija Roma u Hrvatskoj“.

Javna tribina u Zagrebu

Dana 26. travnja 2017. godine u organizaciji IPC-a održana je javna tribina za građane pod nazivom „ Mogućnosti zapošljavanja na području Zagreba“.

Javna tribina „Obiteljska medijacija“

27. travnja 2017. godine u 11:00 sati u prostorijama Udruge umirovljenika „Treća dob“ Slavonski Brod održana je javna tribina pod nazivom „Obiteljska medijacija".

Sedmi sastanak mobilnih timova IPC-a

Dana 26.04.2017. održan je sedmi, ujedno i zadnji sastanak mobilnih timova IPC-a iz Slavonskog Broda i Zagreba.

Održan treći sastanak radne skupine za izradu analize Ustavnog zakona

Dana 20. travnja 2017. godine s početkom u 10 sati u prostorijama Udruge slijepih u Slavonskom Brodu  održao se treći  radni sastanak za izradu analize Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina.

Osnovana Koordinacija vijeća i predstavnika nacionalnih manjina na području Brodsko-posavske županije

Dana 20. travnja 2017. godine s početkom u 12 sati u prostorijama Udruge slijepih u Slav. Brodu održao se sastanak povodom osnivanja Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina na području Brodsko-posavske županije.

Održana javna tribina u Slavonskom Brodu 30.03.2017.

Dana 30. ožujka 2017. godine u organizaciji IPC-a održana je javna tribina za građane pod nazivom „ Mogućnosti zapošljavanja i ostvarivanje socijalnih prava“. Tribina je održana u prostorijama Mjesnog doma Josip Rimac u Slav. Brodu s početkom u 17:00 sati.

Javna tribina „Prijevare na štetu osoba treće životne dobi“

Javna tribina pod nazivom „Prijevare na štetu osoba treće životne dobi“ održana je 27. ožujka 2017. godine u prostoru Udruge Matice hrvatskih umirovljenika Grada Nova Gradiška. Gosti javne tribine bili su g. Tomislav Maraković, kontakt policajac Policijske postaje Nova Gradiška i Marina Barić-Gačić, pravna savjetnica Informativno pravnog centra.

Održan 5. sastanak projektnih partnera u sklopu provedbe IPA 2012. projekta

Dana 24. ožujka 2017. godine održan je 5. sastanak nacionalnih partnera na projektu IPA 2012 „Pravna inkluzija i održiva integracija Roma u Hrvatskoj“.

Održan drugi sastanak radne skupine za izradu analize Ustavnog zakona

Dana 17. ožujka 2017. godine s početkom u 10 sati u prostorijama IPC-a održao se drugi radni sastanak za izradu analize Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina. Sastanku su nazočili izabrani predstavnici romske, srpske, albanske i ukrajinske nacionalne manjine s područja Brodsko-posavske županije i grada Slav. Broda te predstavnici romskih udruga.  

Održan šesti sastanak mobilnih timova IPC-a.

Dana 16.03.2017. održan je šesti  sastanak mobilnih timova IPC-a iz Slavonskog Broda i Zagreba.

Održana javna tribina u Belišću 09.03.2017.

Dana 09. ožujka 2017. godine u organizaciji IPC-a održana je javna tribina za građane pod nazivom „Reproduktivno zdravlje žena“. Tribina je održana u prostorijama Gradske vijećnice  u Belišću s početkom u 17:00 sati.

Održan 3.radni sastanak radne skupine za izradu Akcijskog plana za uključivanje Roma u Brodsko-posavskoj županiji

Dana 03.03.2017. u prostorijama Velike vijećnice Brodsko-posavske županije održan je treći sastanak radne skupine za izradu Akcijskog plana. Sastanku su prisustvovali predstavnici lokalne i regionalne samouprave, institucija, udruga i Vijeća romske nacionalne manjine s područja Grada i Županije.

Održana osma radionica za romske udruge s područja grada Slavonskog Broda

Dana 23.2.2017. godine, u prostorijama MO Josip Rimac u Slavonskom Brodu, Informativno pravni centar održao je posljednju, osmu radionicu za romske udruge s područja grada Slavonskog Broda.

Održan prvi sastanak radne skupine za izradu analize Ustavnog zakona

Dana 28.veljače 2017. godine s početkom u 10 sati u prostorijama IPC-a održan je  prvi radni sastanak za izradu analize Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina. Sastanku su nazočili izabrani predstavnici romske, srpske, albanske i ukrajinske nacionalne manjine s područja Brodsko-posavske županije i grada Slav. Broda te predstavnici romskih udruga.   

Specijalizirana edukacija za organizacije civilnog društva koje se bave pružanjem pomoći i podrške žrtvama kaznenih djela

Predstavnice Informativno pravnog centra sudjelovale su na treningu pod nazivom “Specijalizirana edukacija za organizacije civilnoga društva koje se bave pružanjem pomoći i podrške žrtvama kaznenih djela” koja je održana 26.- 28. siječnja 2017. godine u Donjoj Stubici, u hotelu Terme Jezerčica.

Javni poziv za volontere / volonterke s područja Nove Gradiške

Informativno pravni centar provodi projekt „Centar za podršku žrtvama i svjedocima u Brodsko-posavskoj županiji“ kojeg financira Ministarstvo pravosuđa.

Održan peti sastanak mobilnih timova IPC-a

Dana 09.02.2017. održan je peti sastanak mobilnih timova IPC-a iz Slav. Broda i Zagreba. Sastanak se održao u prostorijama IPC-a u Slavonskom Brodu. 

Održan sastanak za osnivanje Koordinacije Vijeća nacionalnih manjina Brodsko-posavske županije

Dana 03.02.2017. s početkom u 10 sati u Velikoj vijećnici Brodsko-posavske županije održan je sastanak za osnivanje Koordinacije Vijeća nacionalnih manjina.

Održana sedma radionica za romske udruge s područja grada Slavonskog Broda

Dana 23.12.2016. u prostorijama MO Josip Rimac IPC je održao sedmu od ukupno osam radionica za romske udruge s područja Grada Slavonskog Broda.

Održan 4. sastanak projektnih partnera

Dana 22. prosinca 2016. godine održan je 4. sastanak nacionalnih partnera na projektu IPA 2012 „Pravna inkluzija i održiva integracija Roma u Hrvatskoj“.

Održana šesta radionica za romske udruge s područja grada Slavonskog Broda

Dana 22.12.2016. u prostorijama MO Josip Rimac, IPC je održao šestu od ukupno osam radionica za romske udruga s područja Slavonskog Broda.

Priručnik za praćenje javnih politika za organizacije civilnog društva

U sklopu provedbe projekta „Civilno društvo za odgovorno upravljanje“ izrađen je Priručnik za praćenje javnih politika za organizacije civilnog društva autorice dr.sc. Daniele Širinić.