Partnerski i intervizijski sastanak "Mreže za podršku žrtvama i svjedocima kaznenih djela" u Zagrebu

Partnerski i intervizijski sastanak "Mreže za podršku žrtvama i svjedocima kaznenih djela"

Okrugli stol „Razvoj sustava podrške žrtvama i svjedocima na području Brodsko-posavske županije“ u Slavonskom Brodu

Informativno pravni centar provodi trogodišnji program „Mreža podrške i suradnje žrtvama i svjedocima kaznenih djela“ kojemu je cilj osiguravanje pružanja pomoći i podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela u županijama u kojima nisu osnovani odjeli za podršku žrtvama i svjedocima. Nositeljica programa kojeg financijski podržava Ministarstvo pravosuđa Republike Hrvatske je Ženska soba – Centar za seksualna prava, a Informativno pravni centar (IPC) je odgovoran za provedbu na području Brodsko-posavske županije.

Radionica „Osmišljavanje i razrada projektnih ideja za potencijalne prijavitelje na natječaje za dodjelu bespovratnih sredstava ESF-a“

Na poziv Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske 9. i 10. listopada 2018. sudjelovali smo na dvodnevnoj radionici „Osmišljavanje i razrada projektnih ideja za potencijalne prijavitelje na natječaje za dodjelu bespovratnih sredstava ESF-a“ u Osijeku.

Nacionalna kampanja o pravima žrtava kaznenih djela i sustavu podrške žrtvama i svjedocima u Republici Hrvatskoj u Novoj Gradiški

5.10.2018. u Novoj Gradiški u vremenu od 10.00 do 13.00 sati održali smo javnu akciju kao dio Nacionalne kampanje o pravima žrtava kaznenih djela i sustavu podrške žrtvama i svjedocima u sklopu programa "Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela".

Nacionalna kampanja o pravima žrtava kaznenih djela i sustavu podrške žrtvama i svjedocima u Republici Hrvatskoj

3.10.2018. na Gradskoj tržnici u Slavonskom Brodu u vremenu od 9.00 do 12.00 sati održali smo javnu akciju kao dio Nacionalne kampanje o pravima žrtava kaznenih djela i sustavu podrške žrtvama i svjedocima u sklopu programa "Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela".  

Edukacija za članove iz partnerskih organizacija za preuzimanje uloge mentora u zajednici prema principima društveno korisnog učenja

24. rujna 2018. sudjelovali smo na edukaciji za članove partnerskih organizacija za preuzimanje uloge mentora u zajednici prema principima društveno korisnog učenja u sklopu EU projekta „P-S-I Podrška Studenata u integraciji marginaliziranih skupina na tržište rada“ kojeg provodi IRTR u suradnji s Filozofskim fakultetom Zagreb (FFZG), Odsjekom za psihologiju.

Edukacija za službe za podršku žrtvama i svjedocima o prepoznavanju i postupanju u slučajevima zločina iz mržnje protiv LGBTIQ osoba

5. i 6. rujna 2018. u Kući ljudskih prava u Zagrebu održana je edukacija za službe za podršku žrtvama i svjedocima o prepoznavanju i postupanju u slučajevima zločina iz mržnje protiv LGBTIQ osoba.

„Važnost razvoja školskog volontiranja u prevenciji nasilja među mladima“

Dana 24.8.2018. sudjelovali smo na okruglom stolu „Važnost razvoja školskog volontiranja u prevenciji nasilja među mladima“ u organizaciji Udruge za podršku žrtvama i svjedocima. 

Sastanak Platforme za osobe bez državljanstva u Ateni od 3.-5.7.2018.

Od 3.-5.7.2018. sudjelovali smo na sastanku Platforme za osobe bez državljanstva u Ateni u organizaciji Europske mreže za migracije i UNHCR-a.  

Partnerski i intervizijski sastanak "Mreže podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela"

Dana 5. lipnja 2018. godine održani su partnerski i intervizijski sastanci u sklopu programa „Mreža podrške i suradnje žrtvama i svjedocima kaznenih djela“

Projekt "Škola ljudskih prava"

Projekt „Škola ljudskih prava“ se provodi u vremenskom trajanju od 1. listopada 2017.-30. lipnja 2018. godine u partnerstvu s OŠ „Hugo Badalić“ uz financijsku potporu Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.