Follow up trening “Izvještavanje – od prikupljanja podataka do interpretacije i prezentacije izvještaja”

Centar za mir, nenasilje i ljudska prava – Osijek u partnerstvu s Informativno pravnim centrom (IPC) iz Slavonskog Broda, Srpskim demokratskim forumom (SDF), te nizozemskim partnerima PAX-om i  Haškom Akademijom za lokalnu upravu, organiziraju Follow up trening „Izvještavanje – od prikupljanja podataka do interpretacije i prezentacije izvještaja“ koji je integralni dio dvogodišnjeg projekta „Civilno društvo za odgovorno upravljanje“ koji se financira sredstvima pomoći Europske unije iz programa IPA 2011 „Jačanje potpore organizacijama civilnog društva za povećanje transparentnosti i dobrog upravljanja javne uprave u Hrvatskoj“.

 

Trening će se održati u hotelu Waldinger u Osijeku u trodnevnom trajanju od 27-29. travnja 2016. godine, a vodit će ga dr.sc. Daniela Širinić, znanstvena novakinja i predavačica na preddiplomskim kolegijima Statistika, Metode istraživanja medijskih publika i Metode istraživanja na Fakultetu političkih znanosti , Sveučilišta u Zagrebu.

Svrha ovog treninga je osnažiti kapacitete organizacija civilnog društva te lokalne uprave i javnih institucija za analizu i izvještavanje o provedbi politika povezanih s dobrim upravljanjem i anti-diskriminacijom i zagovaranje promjena politika na lokalnoj/nacionalnoj razini kroz povećanje znanja i vještina za:

1. analizu prikupljenih podataka

2. izvještavanje - formiranje nalaza i preporuka za promjenu politika,

3. izradu lokalnih akcijskih planova. 

Putem interaktivnih prezentacija i grupnih sesija na treningu će se obraditi sljedeći sadržaji: 

  • Elementi izvještavanja - prikupljanje i sistematizacija podataka, analiza i interpretacija podataka, oblikovanje nalaza i izrada preporuka i prezentacija izvještaja, struktura izvještaja,
  • Prezentacija izvještaja – oblikovanje i komunikacija izvještaja ovisno o publici,
  • Metodologija izrade lokalnog akcijskog plana.