Motivacijski sastanak s OCD-ovima u Novoj Gradiški, 11.11.2015.

IPC-2015-NGB-004

IPC-2015-NGB-004

Dana 11. studenog 2015. godine održan je motivacijski sastanak s predstavnicima organizacija civilnog društva s područja grada Nove Gradiške.

Osim predstavnice  Informativno pravnog centra, Nataše Kovačević, koordinatorice projekta „Civilno društvo za odgovorno upravljanje“ Brodsko-posavske županije, na motivacijskom sastanku su sudjelovali  Momir Divjak i Simonida Tarbuk, predstavnici Građanske inicijative „NG-buntovnici“; Petar Herljević, predstavnik Udruge za prevenciju socijalnopatološkog ponašanja mladih "Prevencija" i Milorad Jovanov, predstavnik Udruge slijepih

Na sastanku se, između ostalog,  raspravljalo o dinamici neovisnog monitoringa putem prikupljanja anketnih upitnika vezano za ciljne skupine svake od prisutnih organizacija.

Nastavno, Momir Divjak je izvijestio da je uključio članove vijeća u monitoring provedbe čl.22. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina, a članove Vijeća romske nacionalne manjine Brodsko-posavske županije je uključio u monitoring provedbe mjera javnih radova iz Nacionalne strategije za uključivanje Roma. S Petrom Herljevićem je dogovoreno kako će mu IPC izraditi i poslati on-line anketu o informiranosti mladih o mjeri „Garancija za mlade“ kako bi je mogli proslijediti svojim kontaktima elektroničkim putem.