Motivacijski sastanak s OCD-ovima u Novoj Gradiški 21.03.2016.

21. ožujka 2016. godine Informativno pravni centar održao je grupni motivacijski sastanak s organizacijama civilnog društva iz Nove Gradiške.

Na sastanku su, osim koordinatorice i asistentice projekta „Civilno društvo za odgovorno upravljanje“ za Brodsko-posavsku županiju prisustvovali Milorad Jovanov, predstavnik Udruge slijepih Nova Gradiška i Petar Herljević, predstavnik Udruge za prevenciju socijalnopatološkog ponašanja mladih "Prevencija".

Slijedom održavanja lokalnih izbora u Novoj Gradiški, sudionici na sastanku izmijenili su iskustva suradnje organizacija civilnog društva s predstavnicima jedinice lokalne samouprave, iskustvima s raspisivanjem natječaja, ponekad nejasnim kriterijima za odluku o dodjeli financijskih sredstava te nedovoljnim  iznosima kojima se financira rad udruga za projekte koji su odobreni.

Milorad Jovanov iz Udruge slijepih Nova Gradiška je izvijestio da redovno provodi monitoring vrste i opsega stereotipa vezano za osobe s invaliditetom među članovima svoje udruge. Istaknuo je kako određeni broj korisnika, odnosno članova Udruge su osobe starije životne dobi koje radi fizičkih ograničenja te zdravstvenog stanja nisu u mogućnosti pristupiti u prostorije Udruge, stoga je osobno posjetio navedene korisnike kako bi proveo monitoring na što većem broju osoba s invaliditetom putem neposrednog anketiranja.

Petar Herljević iz udruge „Prevencija“ je izvijestio o dinamici popunjavanja ankete o informiranosti mladih o mjeri „Garancija za mlade“ te da će link na online obrazac distribuirati svojim korisnicima.

Također, sudionicima je najavljeno održavanje trodnevnog  follow up treninga u Osijeku, jedne od aktivnosti koja se održava u sklopu dvogodišnjeg projekta „Civilno društvo za odgovorno upravljanje“ koji se financira sredstvima pomoći Europske Unije iz programa IPA 2011 „Jačanje potpore organizacijama civilnog društva za povećanje transparentnosti i dobrog upravljanja javne uprave u Hrvatskoj“.