Održan follow up trening „Izvještavanje – od prikupljanja podataka do interpretacije i prezentacije izvještaja“, 27.-29. travnja 2016. godine u Osijeku

U organizaciji Centra za mir, nenasilje i ljudska prava, u partnerstvu s Informativno pravnim centrom iz Slavonskog Broda, Srpskim demokratskim forumom, te nizozemskim partnerima PAX-om i Haškom Akademijom za lokalnu upravu , organiziran je trodnevni follow up trening pod nazivom trening „Izvještavanje – od prikupljanja podataka do interpretacije i prezentacije izvještaja“.

Interaktivni trening, na kojem su sudjelovali predstavnici organizacija civilnog društva, lokalnih samouprava i javnih institucija iz Osijeka, Belog Manastira, Slavonskog Broda, Nove Gradiške, Lipika i Pakraca, održan je u hotelu Waldinger u Osijeku u trajanju od 27.-29. travnja 2016. godine, a vodila ga je dr.sc. Daniela Širinić, znanstvena novakinja i predavačica na preddiplomskim kolegijima Statistika, Metode istraživanja medijskih publika i Metode istraživanja na Fakultetu političkih znanosti , Sveučilišta u Zagrebu.

Na treningu su obrađeni sadržaji:

  • Elementi izvještavanja - prikupljanje i sistematizacija podataka, analiza i interpretacija podataka, oblikovanje nalaza i izrada preporuka i prezentacija izvještaja, struktura izvještaja,
  • Prezentacija izvještaja – oblikovanje i komunikacija izvještaja ovisno o publici,
  • Metodologija izrade lokalnog akcijskog plana.

Follow up trening „Izvještavanje – od prikupljanja podataka do interpretacije i prezentacije izvještaja“ je integralni dio dvogodišnjeg projekta „Civilno društvo za odgovorno upravljanje“, a koji  se financira sredstvima pomoći Europske unije iz programa IPA 2011 „Jačanje potpore organizacijama civilnog društva za povećanje transparentnosti i dobrog upravljanja javne uprave u Hrvatskoj“. Svrha ovog treninga bila je osnažiti kapacitete organizacija civilnog društva te lokalne uprave i javnih institucija za analizu i izvještavanje o provedbi politika povezanih s dobrim upravljanjem i anti-diskriminacijom i zagovaranje promjena politika na lokalnoj/nacionalnoj razini kroz povećanje znanja i vještina.