Održan motivacijski sastanak s OCD-ovima u Slavonskom Brodu, 15.4.2016.

15. travnja 2016. godine Informativno pravni centar održao je grupni motivacijski sastanak s organizacijama civilnog društva iz Slavonskog Broda.

Na sastanku su, osim koordinatorice i asistentice projekta „Civilno društvo za odgovorno upravljanje“ za Brodsko-posavsku županiju prisustvovali Čedo Todorović, predstavnik Romskog centra za promicanje i zaštitu ljudskih prava i Sanja Žutinić, predstavnica Udruge za kreativni razvitak djece i mladih „Vivak“ iz Slavonskog Broda

Sudionici su predstavili dosadašnji napredak u provođenju monitoringa svojih ciljnih skupina i dinamici prikupljanja anketnih listića. Nadalje, dogovorena je i suradnja između dviju udruga na način da Romski centar za promicanje i zaštitu ljudskih prava pomogne Udrugi Vivak u prikupljanju anketa u OŠ „Hugo Badalić“ i pomogne roditeljima koji imaju poteškoća u čitanju i pisanju u pojašnjavanju pojedinih pitanja unutar anketnog upitnika koju pohađa znatan broj djece romske nacionalne pripadnosti.

Također, sudionicima je najavljeno održavanje trodnevnog  follow up treninga u Osijeku, jedne od aktivnosti koja se održava u sklopu dvogodišnjeg projekta „Civilno društvo za odgovorno upravljanje“ koji se financira sredstvima pomoći Europske Unije iz programa IPA 2011 „Jačanje potpore organizacijama civilnog društva za povećanje transparentnosti i dobrog upravljanja javne uprave u Hrvatskoj“.

Na kraju sastanka su predstavnici obaju udruga potvrdili svoje sudjelovanje u Follow up treningu u razdoblju od 27. – 29. travnja 2016. godine u Osijeku.