Održan sastanak NVO-a na temu EEA i Norveškog projektnog financiranja

U organizaciji Norveškog veleposlanstva i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva 27.03.2014. održan je sastanak nevladinih organizacija na temu EEA (Europsko gospodarsko područje) i Norveškog projektnog financiranja na kojemu su prisustvovale djelatnice IPC-a.

EEA i Norveški Grant predstavljaju doprinos Norveške, Islanda i Lihtenštajna smanjenju socijalne i ekonomske nejednakosti u Europi i osnaženju bilateralnih veza između država donatora i država korisnika. Sklapajući EEA sporazum, zemlje članice međusobno dijele zajedničke vrijednosti i odgovornosti osiguravajući jednake mogućnosti, toleranciju, sigurnost, ekološku održivost i pristojan životni standard za sve.

Pristupanje Republike Hrvatske EEA se očekuje krajem travnja 2014. godine, što otvara put ka projektnom financiranju aktivnosti kojima se štite i promoviraju vrijednosti Sporazuma. Svrha sastanka je bila prezentacija budućih donacija i otvorena rasprava s predstavnicima udruga o potrebama civilnog društva koje je nužno financijski podržati.