IMG_0785

IMG_0785

Održan trening „Monitoring politika povezanih s dobrim upravljanjem i anti-diskriminacijom“, 25. – 29. svibnja 2015. u Zagrebu

U organizaciji Centra za mir, nenasilje i ljudska prava, u partnerstvu s Informativno pravnim centrom iz Slavonskog Broda, Srpskim demokratskim forumom, te nizozemskim partnerima PAX-om i Haškom Akademijom za lokalnu upravu u Zagrebu, organiziran je petodnevni edukativni trening pod nazivom „Monitoring politika povezanih s dobrim upravljanjem i anti-diskriminacijom“.

Interaktivni trening, na kojem su sudjelovali predstavnici organizacija civilnog društva, lokalnih samouprava i javnih institucija iz Osijeka, Belog Manastira, Slavonskog Broda, Nove Gradiške, Lipika i Pakraca, održan je u hotelu Panorama u trajanju 25.-29.svibnja 2015.godine, a vodili su ga stručnjaci naših nizozemskih partnera PAX iz Utrechta i Haške akademije za lokalnu samoupravu.

 Na treningu su obrađeni sadržaji:

  • Institucionalni i zakonodavni okvir anti-diskriminacije u Hrvatskoj;
  • Međunarodni standardi dobrog upravljanja i anti-diskriminacije;
  • Važnost praćenja u suzbijanju diskriminacije i promicanju dobrog upravljanja;
  • Metode praćenja, indikatori i monitoring forma;
  • Uspostava međusektorskih lokalnih stručnih platformi, uloge i odgovornosti

Na kraju treninga uspostavljene su lokalne stručne platforme organizacija civilnog društva, lokalne samouprave i javnih institucija u svrhu jačanja provedbe načela dobrog upravljanja i anti-diskriminacije na lokalnoj razini.

Trening „Monitoring politika povezanih s dobrim upravljanjem i anti-diskriminacijom“ je integralni dio dvogodišnjeg projekta „Civilno društvo za odgovorno upravljanje“, a koji  se financira sredstvima pomoći Europske unije iz programa IPA 2011 „Jačanje potpore organizacijama civilnog društva za povećanje transparentnosti i dobrog upravljanja javne uprave u Hrvatskoj“.

Više fotografija pogledajte ovdje, a Vodic kroz program treninga Monitoring politika povezanih s dobrim upravljanjem i antidiskriminacijom možete preuzeti ovdje