Održana četvrta radionica za romske udruge s područja Grada Slavonskog Broda

IMG_1665

IMG_1665

Dana 23. svibnja 2016. u prostorijama MO Josip Rimac održana je četvrta od ukupno osam radionica za romske udruga s područja Slavonskog Broda.

Tema radionice je bila „Komunikacija s medijima“ te joj je nazočilo 10 članova najaktivnijih romskih udruga.

Tijekom radionice sudionici su upoznati s ulogom medija u svakodnevnom životu te o utjecaju medija (posebno lokalnih) u informiranju javnosti o njihovom radu. Prezentirani su načini komunikacije, pisanje vijesti i priopćenja, komuniciranje u kriznim situacijama te je istaknuta važnost održavanja dobrih odnosa s medijima. Kroz rad u grupama polaznici su vježbali pisanje priopćenja za javnost kao i davanje izjava za medije. Svi sudionici su izrazili zadovoljstvo sudjelovanjem na radionici jer će im stečeno znanje pomoći  u daljnjem radu i razvoju udruga.

Radionicu za romske udruge s područja Grada Slavonskog Broda organizirao je IPC u suradnji s partnerima na projektu - HILS iz Osijeka, Brodsko-posavskom županijom i Mrežom romskih udruga Hrvatske kroz projekt Pravna inkluzija i održiva integracija Roma u Hrvatskoj“ koji se financira sredstvima pomoći Europske unije iz programa IPA 2012 „Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za osiguravanje djelotvorne provedbe standarda EU u ostvarenju ljudskih prava“ i kojeg sufinancira Ured za udruge Vlade RH.