Održana radionica za romske udruge s područja Grada Slavonskog Broda

Dana 04.04.2016. u prostorijama MO Josip Rimac održana je druga od ukupno osam radionica za romske udruga s područja Slavonskog Broda.

Tema radionice je bila „Menadžment udruga“ te joj je nazočilo 11 članova najaktivnijih romskih udruga.

Tijekom radionice sudionici su informirani o pojmu dobrog upravljanja i rukovođenja udrugom kao i o poželjnim osobinama rukovoditelja. Pojašnjena je struktura odlučivanja unutar organizacije, stilovi vođenja te poteškoće i izazovi koji se javljaju unutar udruga. Obzirom da većina romskih udruga nema dovoljno kapaciteta –ljudskih i materijalnih koji su nužni radi dobivanja i provođenja projekata, sudionicima je savjetovano da prvo pokušaju steći iskustvo kroz partnerstva s drugim iskusnijim organizacijama. Kao partneri na pojedinim projektima stekli bi znanje koje će im koristiti u budućnosti prilikom samostalnog prijavljivanja na projekte. Tijekom radionice sudionici su informirani o značaju i važnosti upravljanja ljudskim resursima unutar organizacije s naglaskom na posebnu brigu prema volonterima.   

Svi sudionici su izrazili zadovoljstvo organiziranjem edukacija koje će im pomoći u daljnjem rad i razvoju udruga.

Radionicu za romske udruge s područja Grada Slavonskog Broda organizirao je IPC u suradnji s partnerima na projektu - HILS iz Osijeka, Brodsko-posavskom županijom i Mrežom romskih udruga Hrvatske kroz projekt "Pravna inkluzija i održiva integracija Roma u Hrvatskoj" koji se financira sredstvima Europske unije iz programa IPA 2012 i kojeg sufinancira Ured za udruge Vlade RH..