Održana regionalna konferencija "Gužva na šalteru"

11.11.2014..JPG

11.11.2014..JPG

11. studenoga 2014. godine u Hotelu Osijek održana je regionalna konferencija "Gužva na šalteru", pod nazivom «Nove mogućnosti» .

Konferencija je organizirana u sklopu programa Šalter koji provodi Volonterski centar Osijek kao regionalni centar za podršku, u partnerstvu sa županijskim suradnim organizacijama: PRONI Centar za socijalno podučavanje, "Oppidum" iz Pleternica i Informativno pravni centar iz Slavonskog Broda uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Konferenciju su otvorili Lejla Šehić Relić, izvršna direktorica Volonterskog centra Osijek te zamjenik gradonačelnika grada Osijeka Vladimir Ham.

Cvjetana Plavša-Matić, upraviteljica Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva  predstavila je prisutnima  nove programe financiranja za organizacije civilnog društva te je izložila podatke o dosadašnjim društvenogospodarskim učincima podrški Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva

Filip Miličević iz Ministarstva rada i mirovinskog sustava govorio je o razvoju socijalnog poduzetništva u RH te predstavio nacrt Strategije razvoja društvenog poduzetništva u Republici Hrvatskoj za razdoblje od 2014. do 2020. godine.

Savjet za razvoj civilnoga društva, njegove prioritete i buduće aktivnosti predstavila je njegova predsjednica Željka Ljeljak Gracin.

Vesna Lendić Kasalo, zamjenica ravnatelja Ureda za udruge imala je dvostruku ulogu. Osim predstavljanja Europskog socijalnog  fonda , a nakon plenarnih izlaganja i predstavljanja primjera dobre prakse, predstavila je novi normativni okvir za djelovanje udruga predstavljajući  Zakon o udrugama te Zakon o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija
 
Na konferenciji je sudjelovalo 100-tinjak predstavnika organizacija civilnoga društva te predstavnika medija.