Održana treća radionica za romske udruge s područja Grada Slavonskog Broda

IMG_1585

IMG_1585

Dana 25.04.2016. u prostorijama MO Josip Rimac održana je treća od ukupno osam radionica za romske udruga s područja Slavonskog Broda.

Tema radionice je bila „Strateško planiranje“ te joj je nazočilo 9 članova najaktivnijih romskih udruga.

Tijekom radionice sudionici su informirani o važnosti i značaju strateškog planiranja kao alata koji im pomaže radi boljeg vođenja udruge. Objašnjeni su im koraci koje je potrebno napraviti kako bi planiranje bilo što uspješnije te su kroz rad u grupama definirali viziju i misiju pojedinih udruga koje će im pomoći u daljnjem osnaživanju i radu.

U drugom dijelu radionice sudionicima je pojašnjen pojam SWOT analize kao i njezina primjena u funkcioniranju udruga. Radi kvalitetnijeg usvajanja teorijskog znanja sudionici su kroz grupni rad izrađivali navedenu analizu. Izrađene analize po grupama prezentirane su svim sudionicima radionice te se diskutiralo o napisanom.

Članovi udruga koji su nazočili radionicama izrazili su zadovoljstvo održanom radionicom.  

Radionicu za romske udruge s područja Grada Slavonskog Broda organizirao je IPC u suradnji s partnerima na projektu - HILS iz Osijeka, Brodsko-posavskom županijom i Mrežom romskih udruga Hrvatske kroz projekt "Pravna inkluzija i održiva integracija Roma u Hrvatskoj" koji se financira sredstvima Europske unije iz programa IPA 2012 i kojeg sufinancira Ured za udruge Vlade RH..