Okrugli stol „Kvaliteta života starijih osoba u Brodsko-posavskoj županiji“

31. listopada 2017. godine kao završni događaj projekta „Centar za informiranje i pravno savjetovanje starijih osoba Brodsko-posavske županije“ uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a u partnerstvu sa Centrom za socijalnu skrb i Udrugom umirovljenika „Treća dob“ IPC je organizirao okrugli stol pod nazivom „Kvaliteta života starijih osoba u Brodsko-posavskoj županiji“ na kojemu su predstavljeni projektni rezultati i završna analiza izrađena nakon provedenog istraživanja o stanju ljudskih prava među starijim osobama naše županije.

Uz predstavnike IPC-a i projektnih partnera okruglom stolu su nazočili i predstavnici Grada Slavonskog Broda, Zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, Matice umirovljenika Brodsko-posavske županije i Sindikata umirovljenika podružnice Slavonski Brod koji su aktivno sudjelovali u razmjeni iskustava o stanju i potrebama skrbi za osobe treće životne dobi u zajednici, prijedlozima za poboljšanje međuinstitucijske suradnje kako bi se iznašla rješenja aktualnih poteškoća s kojima se susreću pojedinci, udruge i institucije koje rade na području skrbi o starijima i nemoćnima, te planiranje mreže usluga u lokalnoj zajednici za ovu skupinu stanovništva.

Uz zahvalu projektnim partnerima i svima koji su svojim aktivnostima doprinijeli uspješnoj realizaciji projekta istaknuta je potreba za daljnjom kontinuiranom suradnjom kako bi se ostvareni rezultati i ciljevi nastavili razvijati u korist osoba treće životne dobi u Brodsko-posavskoj županiji.