Predstavljanje natječaja

zaklada slagalica, 09.2014.

zaklada slagalica, 09.2014.

"Slagalica"  je  zaklada za razvoj lokalne zajednice sa sjedištem u Osijeku, utemeljena 2007. godine od strane Centra za mir, nenasilje i ljudska prava te Organizacije za građanske inicijative iz Osijeka.

Radi ostvarivanja svoje temeljne svrhe, zaklada ima misiju poticanja lokalne filantropije, razvoj održivih fondova, davanja financijskih potpora te poticanja društvene i korporativne odgovornosti. U skladu s tim, kao provedbeno tijelo Ministarstva socijalne politike i mladih i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta za potrebe provedbe decentraliziranih natječaja, Zaklada Slagalica organizirala je predstavljanje natječaja za dodjelu financijskih podrški udrugama koje su programski usmjerene za rad s djecom i/ili mladima, koje promoviraju i razvijaju volonterstvo, kao i udruge koje djeluju u području zaštite prava djece i podrške obitelji da se prijave na otvorene natječaje. 

Predstavljanje natječaja održano je 11. ožujka 2014. godine u Županijskoj vijećnici Brodsko-posavske županije kako bi udruge kao potencijalne prijavitelje upoznali s pravilima natječaja i natječajnom dokumentacijom za natječaje:

  1. Natječaj za udruge koje djeluju u području smanjenja nasilja nad i među djecom i mladima za prioritetna područja:
  • Prevencija nasilja nad djecom i mladima – nadležno Ministarstvo socijalne politike i mladih
  • Prevencija vršnjačkog nasilja među djecom i mladima – nadležno Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Udruge sukladno ovom Pozivu, mogu prijaviti projekt
  1. Natječaj za financiranje programa lokalnih volonterskih centara (objava u ožujku 2014. godine)
  2. Natječaj za projekte usmjerene podršci obitelji i  promicanju i zaštiti prava djece (objava tijekom ožujka 2014. godine)

Predstavljanje natječaja je provedeno u suradnji s Volonterskim centrom Osijek i Informativno pravnim centrom iz Slavonskog Broda koji na području Brodsko-posavske županije provode Program regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica Šalter. Tom je prilikom izvršna direktorica Informativno pravnog centra sudionicima prezentirala različite oblike razvojne podrške koja se pruža kroz program Šalter te rezultate koji su ostvareni provođenjem programa na području Brodsko-posavske županije u 2013. godini.