Radionica za romske udruge s područja Grada Slavonskog Broda

Dana 11.03.2016. u prostorijama MO Josip Rimac, IPC je održao prvu radionicu za romske udruge s područja Grada Slavonskog Broda.

Tema radionice je bila „Poslovanje udruga u skladu sa Zakonom o udrugama“ te joj je nazočilo 11 članova iz sedam najaktivnijih romskih udruga. Svrha održane radionice bila je podsjetiti sudionike o važnosti i ulozi udruga u društvu, zatim informirati okupljene o načinu poslovanja udruga kao i o obvezama koje su trebale biti odrađene sukladno novom Zakonu.

Tijekom radionice sudionici su upoznati s obvezama koje svaka udruga-obveznica dvojnog knjigovodstva mora odraditi u narednom razdoblju. Svi sudionici su bili vrlo aktivni tijekom održavanja radionice te su izrazili svoje zadovoljstvo s održavanjem edukativnih radionica koje im pomažu u daljnjem radu i razvoju njihovih udruga. Osim toga, nazočni članovi udruga su spominjali i poteškoće s kojima se susreću prilikom obavljanja aktivnosti, a koje se najčešće odnose na pribavljanje financijskih sredstava.

Radionica  je održana u sklopu projekta Pravna inkluzija i održiva integracija Roma u Hrvatskoj“ koji se financira sredstvima pomoći Europske unije iz programa IPA 2012 „Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za osiguravanje djelotvorne provedbe standarda EU u ostvarenju ljudskih prava“ i kojeg sufinancira Ured za udruge Vlade RH.