Sastanak IPC-ovih mobilnih timova

Dana 02. veljače 2016. godine održan je sastanak mobilnih timova IPC-a (Slav. Brod i Zagreb) i partnera na projektu IPA 2012 „Pravna inkluzija i održiva integracija Roma u Hrvatskoj“.

Sastanak je održan u prostoru IPC-a u Slavonskom Brodu s početkom u 11h. Osim djelatnika IPC-a iz Slavonskog Broda i Zagreba, sastanku je prisustvovao i predstavnik Mreže romskih udruga Hrvatske.

Sastanak je održan s ciljem upoznavanja novih kolega iz zagrebačkog ureda s ostalim djelatnicima IPC-a. Članovi mobilnih timova su razgovarali o terenskim posjetima romskim naseljima koje se trebaju obaviti u slijedećem vremenskom razdoblju, pravnim pitanjima koja će se pojaviti prilikom posjeta te o načinima evidentiranja stranaka.                                       

Projekt „Pravna inkluzija i održiva integracija Roma u Hrvatskoj“ se financira sredstvima pomoći Europske unije iz programa IPA 2012 „Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za osiguravanje djelotvorne provedbe standarda EU u ostvarenju ljudskih prava“ i kojeg sufinancira Ured za udruge Vlade RH.