VIDEO „PAZITE ŠTO POTPISUJETE“

Objava video

 

Veseli nas predstaviti Vam video nastao u sklopu projekta “Pazite što potpisujete - Informativna kampanja o mogućim rizicima pri sklapanju ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju”.

Iskustvo provedbe Projekta na terenu ukazuje na vrlo mali postotak starijih osoba koje ovakav oblik informiranja može pratiti, zbog čega je korišten model informiranja starijih osoba u manjih grupama kao i model individualnog savjetovanja, prilagođen potrebama starijeg stanovništva u području provedbe Projekta.

Video je prije svega usmjeren općoj populaciji građana kao i stručnjacima koji rade u području skrbi za starije osobe.

 

Broj starijih osoba koje trebaju nečiju pomoć te nemaju dovoljno financijskih sredstava, ali imaju nekretninu, iz dana u dan je sve veći. Zbog toga je i sve više onih koji se odlučuju na potpisivanje ugovora o dosmrtnom ili doživotnom uzdržavanju. Ideja takvih ugovora je da starija osoba dobije pomoć i njegu koja joj je potrebna, a njen njegovatelj nekretninu – prije ili poslije smrti osobe o kojoj brine, ovisno o tome koja vrsta ugovora je potpisana.
Nažalost, brojni su primjeri prijevara u kojima starija osoba ostane i bez potrebne njege i bez svoje nekretnine.

 

Udruga Ceraneo pripremila je seriju informativno-edukativnih materijala u sklopu aktualnog projekta “PAZITE ŠTO POTPISUJETE – Informativna kampanja o mogućim rizicima pri sklapanju ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju” kojeg  provodi u partnerstvu s Informativno pravnim centrom – IPC i Gradskim društvom Crvenog križa Šibenik.